top of page
Brug vormen

Wat is pre- en postnatale kinesitherapie?

Onder perinatale kinesitherapie vallen pre- en postnatale kinesitherapie. Zowel voor als na de bevalling heeft je lichaam baat bij extra begeleiding.

Behandeling

Prenatale kinesitherapie focust op de voorbereiding van je bevalling. Denk aan ademhalingstechnieken, ontspannings- en persoefeningen.

 

Bij Postnatale kinesitherapie ligt de focus na de bevalling. Hier denken we aan het versterken van de bekkenbodemspieren en het terug versterken van het lichaam algemeen.

 

Er kunnen zowel voor als na de bevalling verschillende klachten optreden zoals o.a. rugpijn, nekpijn, vochtophoping, ... Deze kunnen ook door een kinesitherapeut behandeld worden.

Tarief & terugbetaling

Perinataletherapie is een onderdeel van kinesitherapie. Het tarief voor een kinesitherapeutisch consult is afhankelijk van uw status bij de de mutualiteit. U kan betalen via bancontact app (Payconiq), contant of overschrijving.

Onze therapeuten zijn NIET geconventioneerd. De vastgelegde RIZIV tarieven worden dus niet toegepast. Uitzonderingen zijn terug te vinden op de website van het RIZIV (www.riziv.fgov.be).

U kan uw afspraak tot 24u voordien verplaatsen of annuleren. Bij later annuleren of bij niet opdagen wordt 20 euro aangerekend.

bottom of page