top of page
dryneedling1-1600x485_edited.jpg

Wat is dry needling?

Dry needling wordt sinds enkele jaren gebruikt als behandeling voor triggerpunten. Voor een diagnose van deze punten is er minimaal sprake van:

  • regionale pijn/gevoeligheid en gerefereerde pijn

  • toename van de pijn bij druk

  • voelbaar strakke band met pijnpunten

  • beperkte beweeglijkheid door spierverkorting en krachtsvermindering.

Behandeling

De gevonden triggerpunten proberen we te ontspannen door middel van een dunne naald die de therapeut in de spier prikt, zodat de spier snel en langdurig kan ontspannen. Wanneer het juiste punt wordt aangeprikt, spant de spier zich even kort aan. Behandelde spieren voelen vaak vermoeid en zwaar aan, maar dit is van korte duur. Om te voorkomen dat deze triggerpoints opnieuw pijn gaan geven, krijgt u oefeningen en adviezen mee om de verbeterde situatie te behouden.

Tarief & terugbetaling

Dry Needling is een onderdeel van kinesitherapie. Het tarief voor een kinesitherapeutisch consult is afhankelijk van uw status bij de de mutualiteit. U kan betalen via bancontact app (Payconiq), contant of overschrijving.

Onze therapeuten zijn NIET geconventioneerd. De vastgelegde RIZIV tarieven worden dus niet toegepast. Uitzonderingen zijn terug te vinden op de website van het RIZIV (www.riziv.fgov.be).

U kan uw afspraak tot 24u voordien verplaatsen of annuleren. Bij later annuleren of bij niet opdagen wordt 20 euro aangerekend.

bottom of page