top of page
Fysiotherapie

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is bedoeld voor mensen met problemen van het bewegingsapparaat. Klachten in de wervelkolom of ledematen ontstaan wanneer gewrichten niet goed werken. Dergelijke stoornissen van het gewricht worden ook wel functiestoornissen genoemd. Vaak is een kortere of langere overbelasting van het gewricht de oorzaak van de klacht.

Behandeling

De manueel therapeut verhelpt de functiestoornis van het gewricht door het toepassen van specifieke passief mobiliserende bewegingen. De pijn neemt af en de beweging van de gewrichten kan verbeteren. Meestal is zacht trekken aan of duwen tegen de lichaamsdelen voldoende. Soms vult de manueel therapeut deze behandeling aan met gedoseerde impulstechnieken. Daarbij hoort men soms een krakend geluid.

Tarief & terugbetaling

Manuele therapie is een onderdeel van kinesitherapie. Het tarief voor een kinesitherapeutisch consult is afhankelijk van uw status bij de de mutualiteit. U kan betalen via bancontact app (Payconiq), contant of overschrijving.

Onze therapeuten zijn NIET geconventioneerd. De vastgelegde RIZIV tarieven worden dus niet toegepast. Uitzonderingen zijn terug te vinden op de website van het RIZIV (www.riziv.fgov.be).

U kan uw afspraak tot 24u voordien verplaatsen of annuleren. Bij later annuleren of bij niet opdagen wordt 20 euro aangerekend.

bottom of page