top of page
Intensieve training

Wat is sportrevalidatie?

Sportrevalidatie is een specialisatie binnen de kinesitherapie die zich richt op recreatieve en professionele sporters. Enerzijds wordt er gefocust op het behandelen van sportblessures en anderzijds op het voorkomen ervan. Wil je jouw sportieve doelen zo snel mogelijk behalen zonder jezelf daarbij voorbij te lopen? Ook dan kan je bij een sportkinesist terecht. Deskundige begeleiding kan letsels door overbelasting voorkomen en zorgt voor een trainingsplan op maat.

Behandeling

Eerst vindt er een onderzoek plaats waarbij je klachten en mogelijkheden aan het licht worden gebracht. Op basis daarvan wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. De behandeling kan bestaan uit specifieke oefeningen, revalidatie, blessurepreventie, sportmassage en eventueel taping.

Tarief & terugbetaling

Sportrevalidatie is een onderdeel van kinesitherapie. Het tarief voor een kinesitherapeutisch consult is afhankelijk van uw status bij de de mutualiteit. U kan betalen via bancontact app (Payconiq), contant of overschrijving.

Onze therapeuten zijn NIET geconventioneerd. De vastgelegde RIZIV tarieven worden dus niet toegepast. Uitzonderingen zijn terug te vinden op de website van het RIZIV (www.riziv.fgov.be).

U kan uw afspraak tot 24u voordien verplaatsen of annuleren. Bij later annuleren of bij niet opdagen wordt 20 euro aangerekend.

bottom of page